top of page
MinnaLehtola_Huldra_1-30.10.2022_Vintamo.jpg

Mitä tapahtuu, kun metsässä viettää aikaa yöllä, kun antaa mielikuvituksen täyttää puiden välisen pimeän?

 

Metsä ja sen hoitaminen eivät ole olleet osa omaa arkeani kaupungissa ja mietin miten voisin rakentaa oman suhteeni metsään. Olen tutkinut Karkkilaa muistojen paikkana jo kahdessa aikaisemmassa valokuvasarjassani, joten oli luontevaa lähteä metsään kameran, taskulampun ja projektorin kanssa.

 

Huldra on yksi nimitys vanhoissa pohjoismaisissa uskomuksissa esiintyville metsänhengille, se tarkoittaa salattua tai kätkettyä.  Huldra oli oppaani metsään, joka houkutteli, pakeni ja kiehtoi. Metsä oli pimeässä ensin vähän pelottava, mutta lopulta vietin kahden vuoden aikana useita iltoja ja öitä Siikalassa metsässä kävellen, kuunnellen tarinoita ja kuvaten.

 

Huldra / Metsänpeittoon (2019-2020) sarjasta oli osa esillä Helsingissä Galleria Westissä maaliskuussa 2020. FinnFoto ry. on myöntänyt stipendin Huldra -näyttelyn toteuttamiseen.

 

Huldra -valokuvanäyttely on esillä Karkkilassa Ala-Emalilla Vintamo Showroomissa (Valurinkatu 2 C) 1.-30.10.2022. Näyttely on avoinna Vintamon aukioloaikoina to-pe klo 12-18 ja la-su klo 12-18 .

Huldra-valokuvanäyttely_Karkkilan kirjasto_1.-29.7.2022_Minna Lehtola_posteri.jpg

Huldra -valokuvanäyttely oli esillä Karkkilan kirjastossa 1.7-29.7.2022. 

Karkkilan kirjasto

VisitKarkkila

bottom of page